Page 3 - DNK Maart/April 2020
P. 3

INHOUDSOPGAVE
4 Alcoholprobleem
Jongeren onder 18 jaar mogen van de overheid geen alcohol of tabak kopen. Maar dat is niet zozeer hun probleem. Het probleem wordt bij de verkoper gelegd.
6 Bedreigende situaties
Bijna vier van de tien supermarktmedewerkers voelen soms tot vaak bedreigende situaties bij de verkoop van alcohol. De vrees is dat dit eerder verder toe- dan afneemt.
7 Veiligheidsinstructies
In de supermarkt-cao staat dat iedereen bij indiensttreding een introductiecursus moet krijgen over veiligheid en omgaan met agressie en geweld. Niet gehad? Vraag er om!
11 Nee verkopen
Een winkelmedewerker die goed is in zijn vak, durft als het gaat om alcoholverkoop soms ook nee te verkopen. En nee verkopen moet je óók leren.
12 Meester en gezel
Christel van der Stel staat altijd klaar voor haar jongere Aldi-collega’s zoals Andrea Dijkstra wanneer die vragen hebben bij de leeftijd van jongeren die alcohol willen kopen.
14 Brieven
Onze winkel- én emotiespecialist Kim beantwoordt alle (professionele) vragen waar jij mee zit.
16 Fotoroman
In de fotoroman Uit het dagelijks leven in de winkel deze keer: smokkelverkoop voorkomen.
        8 Leuke winkel
Een leuke winkel wordt er alleen maar nóg leuker op wanneer de doelgroep, in dit geval wat oudere dames tussen 40 en 60 jaar, ook zélf op de werkvloer staat.
10
   Wees voorbereid!
Hoe lastig kan de verkoop van alcohol aan jongeren zijn? Wie goed voorbereid is, ondervindt de minste problemen. Ben jij goed voorbereid?
 DNK
3

   1   2   3   4   5