Page 11 - DNK Maart/April 2020
P. 11

TIPS
 Nee verkopen
  is ook een vak
  Wie werkt in de winkel, oefent een vak uit. Wie goed wil worden in zijn vak, moet daarvoor het nodige leren. Een winkelmedewerker die goed is in zijn vak, durft ook nee te verkopen. En nee verkopen moet je óók leren.
    Een jongere onder 18 jaar die bij jou alcohol wil kopen, behoort dat niet mee te krijgen. Hoe je hem of haar dit op een nette manier duidelijk kunt maken, leer je in de online-training Verkopen van alcohol & tabak, die is te vinden is op www.veiligwerkenindewinkel.nl. Als je het bijbehorende examen met succes doorloopt, ontvang je tevens een certificaat. Alle reden dus om met de training aan de slag te gaan. Tenzij
je al zó vakbekwaam bent, natuurlijk, dat je ook zonder dit hulpmiddel probleemloos nee durft te verkopen aan jongeren die bij jou drank willen aanschaffen.
Op de hierboven genoemde website vind je overigens meer online-trainingen. Omgaan met verbale agressie, veilig achter kassa en toonbank, openen en sluiten van de winkel... In totaal zijn
er zeven modules en je kunt na afloop direct een online examen afleggen. Slaag je hiervoor, dan ontvang je een erkend certificaat dat je zelf kunt opslaan en printen. Staat ook goed op je CV, zo’n veiligheidscertificaat.
  DNK
11
Surf voor de e-learning modules en nog veel meer informatie naar www.veiligwerkenindewinkel.nl
   9   10   11   12   13